Sunday, February 18, 2007

African hairstyles

It takes a lot of work to keep the African hair in style - and faking a hairstyle by using a wig or extensions is even more common than keeping it natural. School girls shave their heads, young women normally braid it, while the older, married women wear a wig or scarf. The girl with the blue cloth on her head is just protecting herself from the sun though.

6 comments:

Anonymous said...

JAMBO!

Ja, hva er vel finere enn kenyanske damer i parykk??
Må bare si hei og at d va så gøy å havne inne på sida di tilfeldig ikveld.. Jeg er ei jente fra Bergen som bodde et år i Kitale (15 mil nord for Kisumu) i 2004/2005. Skulle ønske det var meg som fikk et år i Kenya! Kommer til å sjekke denne sida ofte - samtidig som misunnelsen selvfølgelig stiger!

Mungu akubariki, rafiki!
Stå på swahilien og ellers!

Inger-Helen (ingerhsandvik@hotmail.com)

Anonymous said...

Hei! Mitt navn er Ida M.Mulelid.. veldig spennende å lese om det du skriver om...Jeg har studert interkulturell forståelse med vekt på øst-afrika og var da tre mnd i etiopia, kenya og tanzania! nå går jeg på lærer og skriver oppgave i ped, sammenligner det norske og det kenyanske skolesystemet! Mitt spørsmål blir da: HVA SLAGS LÆRERPLAN BRUKES I KENYA?
fint om du kan hjelpe meg her...
takk takk
ida

Mari said...

Hei Ida, oppgaven din høres kjempespennende ut, og jeg hjelper gjerne til hvis jeg kan. Ang. læreplan i Kenya, så har den mange likhetstrekk med den norske. Men en vesentlig forskjell er at der den norske fremmer individualtet og understreker ulikheter fra distrikt til distrikt, er den kenaynske opptatt av å være samlende. Dette har selvsagt bakgrunn i de mange stammene som utgjør Kenya, og er ment som et middel for å hindre intern spild i landet. Kan fortelle mer, men send meg gjerne en mail med konkrete spm, så skal jeg prøve å svare! Mari.

Anonymous said...

Takk for en interessant blogg

Anonymous said...

I inclination not concur on it. I over nice post. Especially the title-deed attracted me to study the intact story.

Anonymous said...

Genial post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.